Vgradne omare po meri

Vgradne omare po meri sodijo med tiste kose pohištva, ki v luči sedanje ekonomske krize, ki je še posebej močno udarila predvsem v gradbenem in s tem tudi notranjo opremljevalskem trgu, niso začutile takšnega nihljaja pri nakupih, kot najbrž kateri drugi kosi pohištva. 

Še posebej, ker vgradne omare sestavljajo tudi drsna vrata (ki jih lahko mnogi kupci vgradnih omar kupujejo, dostavljajo in montirajo v lastnih režijah), gre opaziti, da se trg izdelave in prodaje vgradnih  omar pravzaprav nič ne krči.

Poglejmo razloge.

Vgradne omare na slovenskem trgu

Vgradne omare so se znašle na jedilniku praktično vsakega mizarja. Mizarstvo, ki je do nedavnega bilo zgolj mizarstvo, ki se je na primer ukvarjalo s proizvodnjo in prodajo recimo samo poceni kuhinsjkh sestavov, ali izdelave spalnic ali podobno, je pač v luči povpraševanj svoj prostor našlo tudi v tem, da proizvaja in ponuja vgradne omare.

Zakaj?

Vgradne omare namreč ne tvorijo prav nobene zapletene in zahtevne komponente, kar pomeni, da so praktično sestavljive pri vsakem mizarju. Bolj gre samo za vprašanje ali mizar zmore vgradne omare narediti v različnih paletah barv in materia.ih, ali pač lahko omejeno ponudi serijo materialov in barv.

Mizarji, ki so se v teh razmerah znali organizirati in usmeriti tudi v segment proizvodnje vgradnih omar, nam lahko na ta način zelo olajšajo svoje delo. Cene znajo za vgradne omare od mizarja do mizarstva zelo nihati. Cena za vgradne omare je namreč odvisna od okovja (tako materialov kot mehanizmov na katerih drsijo drsna vrata vgradne omare). Po drugi strani pa je cena tudi odvisna od materialov vgradne omare, ki jih damo kot polnilo v drsna vrata.

Drsna vrata vgradne omare so namreč lahko iz lesa, stekla, lahko so iz ogledal, lahko pa so kombinacija različnih materialov med seboj. 

POnavadi se ljudje tudi tako odločajo za vgradne omare.

Ker so le te narejene po merah vsakega prostoroa, jih praktično vsak naročnik želi imeti narejene individualno po svojih merah ter tudi po željah svojega prostora.

Obenem se pa vgradne omare montirajo in dostavljajo za najrazličnejše prostore. Tako jih najdemo v spalnicah, otroških sobah, na jodnikih in v predsobah in še bi lahko govorili o njih.

Skratka, vabljeni, da tudi sami razmislite o tem ali v vaše stanovanj emorebiti ne bi sodile vgradne omare.